Interrompre un embaràs gràcies a un paquet amb medicaments que arriba a la bústia. Aquest és el mètode que està causant controvèrsia a Estats Units i funciona a Espanya, que permet a les dones enfrontar-se a aquest procés evitant passar per un centre sanitari, on els professionals de la medicina vetllen per que no hi hagi cap contratemps.

La plataforma telemàtica ofereix aquest servei de telemedicina a dones de més de 90 països perquè puguin avortar en la seva pròpia llar. Això sí, exigeixen condicions com estar sana, viure a menys de 60 minuts d'un hospital i estar de menys de 10 setmanes. De la mateixa manera, realitzen serveis de consulta mèdica online al seu web, on resolen dubtes sobre mètodes anticonceptius i abortius. Per accedir a un d'aquests packs amb píndoles abortives, les dones sol·licitants emplenen un qüestionari online. En aquest es realitzen preguntes sobre el que motiva la decisió de la interrupció, sobre si estan sent obligades, sobre la possibilitat de controlar els seus sentiments, sobre l'estat de l'embaràs, si es troba a menys d'una hora d'un hospital i una altra sèrie de qüestions del seu historial mèdic. Després de realitzar el test, l'organització demana una donació d'entre 70 i 90 euros.

En principi, aquest servei està pensat per atendre a dones de països on el sistema impedeixi la interrupció de l'embaràs o a aquelles que es trobin en una situació de vulnerabilitat encara que estiguin en llocs on estigui regulat. Malgrat això, en el que va d'any la plataforma ha rebut 300 sol·licituds d'ajuda procedents d'Espanya.

Anualment es practiquen 22 milions d'avortaments perillosos, dels quals 47.000 provoquen defuncions i més de 5 milions comporten complicacions.

Des de Web Mèdic Acreditada recomanem sempre la supervisió d’un metge en aquests casos i recordem i insistim fermament en la necessitat de donar seguretat als ciutadans amb el nostre segell, que valida la qualitat de continguts que es troben a la xarxa.

Font: Resum secció Societat, La razón, 19/11/2018