Demà 6 de febrer celebrem el Dia d’Internet Segura (Safer Internet Day #SID2024, #DíaDeInternetSegura), amb l’objectiu de promoure un us segur i positiu de les tecnologies digitals, especialment entre nens i joves.

Enguany, es commemora la vint-i-una edició i continuen amb el lema “Junts per una internet millor, (Together for a better internet)’. Durant aquests anys ha passat de ser una iniciativa a nivell europeu a una celebració mundial amb la participació de més de 180 països del tot el mon. Organitzat per la comissió Europea per la xarxa Insafe i INHOPE (Associació Internacional de Línies Directes d’Internet)

A Catalunya, l’organització del Dia d’Internet segura recau en l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya a través del programa Internet Segura, que ha volgut centrar l’edició del 2024 en la tecnologia d’hipertrucatge o deep fake. Trobareu un munt de material sota el lema “TROBA EL FAKE”

Així mateix a Espanya, l’organisme que s’encarrega d’impulsar aquesta iniciativa es l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), en el seu web trobareu tot un seguit de tallers i activitats que es duran a terme entre els dies 6 i 9 de febrer.

Si com nosaltres també apostes per una internet segura pots seguir els consells sobre seguretat recollits dins del nostre document de Principis de Bona Pràctica WMA.