El projecte (In)formate, iniciativa de Google, Fad i el Govern d'Espanya, ha llançat un vídeo on el divulgador científic i youtuber Javier Santaolalla t'ensenya a detectar rumors a Internet i xarxes socials, a ritme de rap.

Desmuntant tres dels rumors més virals a Internet i les xarxes socials: la negació de l'existència de la COVID19, el terraplanisme, i el qüestionament de l'arribada de l'home a la Lluna. El raper El Chojín posa lletra, veu i música. El vídeo també compta amb la participació dels YouTubers Jaume Altozano, la Hiperactina, la gata de Schrödinger, Quantum Fracture, C de Ciència i el Robot de Plató.

El projecte neix amb l'objectiu de promoure l'alfabetització mediàtica i el desenvolupament del pensament crític en els i les adolescents de 14 a 16 anys. Promovent l'habilitat i la voluntat d'accedir a la informació oferta pels mitjans tradicionals i el contingut en línia, analitzant, contextualitzant i avaluant la informació trobada, fomentant així el seu pensament crític.

Com ja sabeu que en totes les pàgines on trobeu el segell de Web Mèdica Acreditada son lliures de “bulos”.

Accés al vídeo

Font: https://www.fad.es/notas-de-prensa/fad-google-y-el-youtuber-javier-santaolalla-ensenan-a-adolescentes-a-detectar-bulos-en-la-red-a-ritmo-de-rap/