El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) va alertar mitjançant un informe aquest passat dilluns 19 d’octubre sobre l'àmplia difusió que té a internet el discurs negacionista sobre la Covid-19 malgrat les mesures de control establertes per les plataformes d'intercanvi de vídeos i per les xarxes socials.

Mitjançant aquest informe, on s’han analitzat 35 vídeos considerats falsos per la OMS, es pot veure la facilitat com la desinformació es propaga a vàries xarxes acumulant entre dos únics vídeos més de 13 milions d’interaccions.

Les diferents plataformes (YouTube, Facebook, Instagram iTwitter) jan han estat alertades dels continguts que qüestionen les mesures recomanades per la OMS i rebutgen la validesa de les proves PCR i vacunes.

El president del CAC, Roger Loppacher, considera "especialment greu que encara es puguin trobar tan fàcilment continguts de desinformació sobre la covid19 i que això pugui crear confusió i comprometre la salut de les persones, especialment davant la segona onada de la pandèmia ". D'aquesta manera, considera que cal ser encara "molt més contundents" en la lluita contra la desinformació i el negacionisme de l'actual pandèmia mundial.

Així mateix, l'informe que també ha estat revisat pel Collegi de Metges de Barcelona (CoMB).El president del CoMB, Jaume Padrós, avisa que "Atès que estem davant d'una malaltia altament contagiosa i amb elevada mortalitat, la més mínima banalització suposa un gran risc". Per la seva banda, el secretari del CoMB, Gustavo Tolchinsky, afegeix que "també cal fer autocrítica davant missatges que, de vegades, i des de diferents àmbits, han pogut ser contradictoris, ja que això ha donat ales a certs discursos negacionistes".

Com sempre podeu fer servir el cercador informació de qualitat, tots els continguts que trobareu pertanyen als nostres webs acreditats.

Accés a l’informe complert

Font: https://www.cac.cat/es/actualitat/cac-alerta-la-amplia-difusion-del-discurso-negacionista-la-covid-19-internet-pese-las