Dilluns passat 19 d'octubre, 2.750 metges i científics, van llançar el primer manifest internacional contra les pseudociències per denunciar la "impunitat" amb què es practiquen i per pressionar en l'elaboració de lleis que prohibeixin aquestes falses teràpies.

El document, ha estat organitzat per 11 associacions i escrit en 11 idiomes, entre els seus signants trobem més de 1200 espanyols, com Margarida de la Vall o Antoni Trilla.

Els signants protesten contra la directiva europea 2001/83/CE, que permet que "centenars de milers de ciutadans europeus siguin enganyats diàriament", de manera que exigeixen la seva derogació. Així mateix reclamen altres lleis que impedeixin la venda de estafes com si es tractessin de tractaments.

Com a dada; adverteixen que un de cada quatre ciutadans europeus (192 milions de persones) ha utilitzat alguna pseudoterapia en l'últim any. "No és admissible que les lleis europees emparin la tergiversació de la realitat científica perquè milers de ciutadans siguin enganyats, i fins i tot morin", denuncien els signants.

Accés al manifest

Font: https://www.efe.com/efe/espana/portada/casi-3-000-expertos-de-44-paises-urgen-el-fin-impunidad-pseudociencias/10010-4371932