Volem presentar-vos una altra iniciativa per a la lluita contra les fakenews, aquesta vegada mitjançant un segell acreditatiu atorgat a mitjans de comunicació no partidistes compromesos amb la exactitud de la informació.

La International Fact-Checking Network (IFCN) ,és una iniciativa internacional, dedicada a reunir mitjans de comunicació experts en verificació de fets d’arreu del mon, i que actualment ja compta amb 71 mitjans que s’han adherit voluntàriament al seu codi de bones pràctiques. Podreu trobar aquest segell a les planes dels mitjans de comunicació que han aconseguit aquest reconeixement.

Diverses plataformes com ara Facebook o Google tenen molt en compte el segell IFCN en les seves actuacions. Una de les condicions, entre d’altres, per ser col·laborador de Facebook és estar adherit a aquest codi de bones pràctiques. Per part seva, Google ha creat un cercador amb les comprovacions de fets produïdes pels mitjans signants del codi.

Si com nosaltres esteu compromesos amb la veracitat de les dades, adheriu-vos al nostre codi de Principis de Bona Pràctica WMA, fent la sol·licitud pel vostre web.