Més de 2.500 facultatius es van reunir el mes de maig passat a Barcelona en el 38º Congrés de la Medicina de Família i Comunitària (SEMFYC) per abordar els principals reptes als quals s'enfronten els metges de capçalera.

Organitzat per la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SEMFYC), el programa del congrés es va basar en la millora de l'atenció primària per fer front a desafiaments en cronicitat, patologies i competències emergents i l'ús de les TIC en el primer nivell assistencial. Pel que fa a aquest darrer tema, els metges de família Beatriz Jiménez i Daniel Planchuelo van parlar sobre la prescripció dels webs mèdics des de la consulta d’atenció primària. Així, van concloure que els professionals sanitaris han de liderar els recursos d'informació de salut a internet i orientar els pacients per distingir fonts fiables.

Decàleg i segells de qualitat

A manera de guia, es poden oferir als pacients aquest decàleg que explica les regles bàsiques a tenir en compte quan es realitzen cerques sobre salut en xarxa

Amb aquestes normes bàsiques, qualsevol pacient interessat a navegar en xarxa dins del sector sanitari pot tenir una orientació bàsica per diferenciar pàgines web de contingut fiable d'aquelles que no ho són, independentment de la seva edat, nivell d'estudis o familiarització amb l'entorn web. Una altra eina interessant per als pacients són els segells web de qualitat, com el de Web Mèdic Acreditat (WMA), distintiu que acredita que el web sanitari en qüestió ha estat avaluat i considerat apte per a dita distintiva de qualitat.