Aquest divendres 11 de maig, s'ha celebrat la jornada "Hello World!", organitzada per la Fundació TIC Salut Social al TecnoCampus de Mataró.

La Fundació TIC Salut Social està impulsant durant els últims dos anys un Model d’acreditació d’apps en l’àmbit de la salut; el seu director Francesc Garcia Cuyàs, ha inaugurat l’acte.

La jornada ha començat presentant els resultats de la prova pilot AppSalut, el sistema de recomanació d’apps acreditades per part dels professionals als pacients i la posterior incorporació de dades dins del sistema de salut. Aquesta prova pilot ha durat 6 mesos i s’ha realitzat en quatre centres d’atenció Primària de diferents poblacions.

Seguidament la Dra. Mireia Sans, metgessa de família, i presidenta de la secció e-Salut del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) ens ha fet un resum de les funcions i característiques que revisa el Comitè d’experts Funcionals del sistema d’acreditació d’apps.

Des de m4social ens han recordat la necessitat d’aplicar el disseny universal a l’hora de crear una app ja que el 15% de la població pateix algun grau de discapacitat i també, segons la OMS, tothom entre un 30% - 40% de la seva vida serà depenent en algun moment.

També hem pogut conèixer de primera mà el cas d’èxit en el procés d’acreditació de l’App Infermera virtual. La jornada ha conclòs amb la realització de diferents tallers pràctics relacionats amb l’acreditació.