Les plataformes d'internet donen resposta a una denúncia del CAC del juliol

Les empreses proveïdores de serveis a internet Facebook, Google i Tumblr han retirat 14 continguts, perfils en xarxes socials i blogs, que van ser denunciats el mes de juliol passat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), entitat reguladora audiovisual catalana, perquè promovien l'anorèxia i la bulímia. Aleshores el CAC va demanar a quatre proveïdors de serveis d'internet que retiressin 16 continguts perquè promovien aquest tipus de trastorns alimentaris, deu perfils de xarxes socials i sis blogs.

El Consell de l'Audiovisual ha reclamat una regulació més estricta per garantir la retirada de continguts que hi ha a internet contraris a la llei després de comprovar que l'intercanvi de continguts de risc amb relació a l'anorèxia i la bulímia es desenvolupa, també, en l'àmbit de les xarxes privades.

L'actuació del CAC, que va iniciar-se arran de les queixes presentades per l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB), va anar acompanyada d'una petició perquè la regulació catalana es torni més estricta per garantir la retirada de continguts de les xarxes que siguin contraris a la llei.

Des de Web Mèdic Acreditat creiem fermament en la necessitat de donar seguretat als continguts digitals que es troben mitjançant el nostre segell de confiança i qualitat WMA. Si disposes d’un web i el vols acreditar, pots fer-ho aquí.